Terugwinnaars – updates en ontwikkelingen april 2021

Het verbeteren van de kwaliteit van ingezamelde grondstoffen staat bij veel gemeenten hoog op de agenda. In dit artikel geven we een toelichting op enkele mooie ontwikkelingen op dit gebied.

Terugwinnaars – updates en ontwikkelingen april 2021
Campagnebeeld #Terugwinaars

Het verbeteren van de kwaliteit van ingezamelde grondstoffen staat bij veel gemeenten hoog op de agenda. Onze gezamenlijke aanpak levert een aantal mooie ontwikkelingen op.

Deze maand is de gemeente Hardenberg begonnen met de aanpak #Terugwinnaars. De komende maanden focust de gemeente zich - samen met haar inwoners - extra op het goed scheiden van grondstoffen, zodat er geen ander afval in belandt. De gemeenten Oost Gelre en Woudenberg zijn, na een #Terugwinnaars-traject van ongeveer acht maanden, juist aan het afronden. Samen met hun inwoners hebben zij mooie resultaten bereikt! 

Wethouder Bart Porskamp van gemeente Oost Gelre op pmd-bankje

 

Voorlopers

Een belangrijk onderdeel van de #Terugwinnaars-aanpak is het zogenaamde voorlopen (het controleren van containers). Mark Muller is als één van onze Voorlopers volop actief in de gemeenten Dinkelland en Tubbergen. Hij werd door RTV Oost geïnterviewd over wat bij zijn werkzaamheden komt kijken.